Behandelingen

Traditionele Thaise stretching massage

De traditionele Thaise stretching massage is één van de oudste genezingsmethoden en ontstond, samen met het Boeddhisme, ruim 2.500 jaar geleden. Het is gebaseerd op een systeem van energielijnen, zen genoemd.
In tegenstelling tot een gewone massage, gebeurt de traditionele Thaise stretching massage op een matras en niet op een massagetafel. Je krijgt een authentieke outfit aangemeten en hou je tijdens de massage hou je enkele yogaposities aan. Deze intensieve massage wordt toegepast met het lichaamsgewicht in combinatie met duimen, handpalmen, knieën, ellebogen en voeten gebruikt om het hele lichaam te strekken en te kneden.
De traditionele Thaise massage harmoniseert je lichaam, verlost je van vervelende blokkades en doet je herbronnen zoals nooit tevoren.


Oliemassage

Oliemassage is een ontspanningsmassage waarbij het lichaam zacht gemasseerd wordt met olie. Sommige mensen vinden deze massage prettiger dan een intensieve massage met druk en knijptechnieken.
De oliemassage stimuleert de bloedsomloop, vitaliseert de huid en is zeer ontspannend.


AromaTouch massage

AromaTouch massage is een klinische benadering om etherische oliën toe te passen. Er wordt tijdens deze massage gewerkt langs de meridiaan energiebanen en de inwendige contact punten van de rug en voeten.
Het doel van deze AromaTouch massage is het sympathische en het parasympatische zenuwstelsel van het lichaam weer in evenwicht te brengen. Deze massage is ontwikkeld door Dr. David Hill. De massage is eenvoudig als intuïtief en er wordt gebruikt gemaakt van verschillende soorten etherische oliën die zorgen voor een ongeëvenaarde ervaring, waarbij de ontvanger weer helemaal in balans komt.
Doordat de oliën allemaal unieke eigenschappen hebben en in een bepaalde volgorde worden gebruikt, is de massage een bijzondere ervaring. De olie wordt aangebracht in drie tot vijf druppels op de rug en dan met de speciale “touch” handgrepen verdeeld. Hierbij wordt er gewerkt met de meridianen die langs de wervelkolom lopen. Ook krijgen de viscerale punten langs wervelkolom en onder de voeten een “touch”. De geuren die vrijkomen tijdens de massage werken zowel voor de cliënt als de masseur op lichaam en geest.

De massage bevat 4 stappen:
1. Stress vermindering
De meeste mensen ervaren tegenwoordig meer stress dan hun lichaam en geest aan kan. Stress kan voor veel ongemak zorgen in het lichaam. Daarom focust AromaTouch als eerst op het verminderen van stress. Uw lichaam ontspant en een ontspannen lichaam kan beter de aangebrachte etherische oliën opnemen.
2. Het versterken van het imuunsysteem
Het immuunsysteem is een verdedigingsmechanisme met als doel indringers of veranderde eigen cellen te bestrijden. De tweede fase van de AromaTouch focust zich daar waar het nodig is het immuunsysteem een boost te geven. Hoe beter ons immuunsysteem, hoe beter ons lichaam in staat is zich te verdedigen.
3. Verlichting van pijn en ontsteking
In de derde fase focust de AromaTouch op het terugdringen van pijn en ontstekingen. Dat pijn niet leuk is dat weten we allemaal, maar wist u dat aanhoudende ontstekingen vaak de oorzaak zijn van chronische aandoeningen? De oliën ondersteunen uw lichaam in dit proces.
4. In balans brengen van lichaam en geest
Door deze drukke maatschappij ervaren we vaak een vlucht- of vechtreactie. We zijn dan in uiterste paraatheid en kunnen dan heel snel denken en reageren. Wanneer deze toestand te lang aanhoud, eist het zijn tol op ons lichaam. Daarom is het belangrijk om uw lichaam in balans te brengen.


Nek-, schouder- en rugmassage

Stress kiest vaak de nek, schouders en rug om zich te nestelen. Een nek-, schouder- en rugmassage is dan ook uitermate ontspannend en verlicht de stress op deze plaatsen.


Indian head massage

- Relieves body, neck and back pain
- Provides relief from migraine and headache
- Boost the energy levels
- Increase concentration and focus
- Improve lymphatic flow and blood circulation
- Increase the flexibility and mobility of neck and shoulder
- Enhance the quality of sleep


Zwangerschapsmassage

Tijdens een zwangerschap is er een extra belasting op het lichaam van de aanstaande mama. Verschillende delen van het lichaam komen extra onder spanning te staan en moeten weerstaan aan verhoogde druk.
Door een aangepaste zwangerschapsmassage verlichten we tijdelijk de spanningen in het lichaam. De rugmassage wordt in zijlig uitgevoerd, voor de benen voorzien we een zachte lymfedrainage, maar ook de voeten en de schouders worden onder handen genomen.
Dit geeft een echte ontspanning van de spieren en de massage wekt ook extra energie op. Dit komt zowel ten goede aan het lichaam van de aanstaande mama als de baby in de buik.


Thaise postpartum relaxpakket

Dit pakket is gericht op mama's die graag snel na de bevalling gezond, ontspannen en vol energie voor zichtzelf en hun baby willen zorgen.
De behandeling kan starten vanaf de 3de dag na de bevalling of 4 tot 6 weken na een keizersnede.
Het bestaat uit manuele massage met specifieke kruidenstempels en stoombehandelingen. Hierdoor zal je bekken sneller herstellen, heb je minder last van postnatale pijnen, zal je heup-, rug-, schouder- en nekpijnen verlichten, heb je een gezonde lactatie, betere bloedcirculatie en balancering van de hormonen.


Je voeten hebben behoorlijk wat te verduren. Dag-in dag-uit leg je er wel heel wat kilometers mee af.
Een detox bad is een heerlijke ontspannende manier om je lichaam te ontgiften, afvalstoffen uit je lichaam te laten verdrijven en je lichaam heilzame mineralen en vitaminen laten absorberen. Hierbij maken we gebruik van Himalayazout* dat dezelfde 84 mineralen en sporenelementen die te vinden zijn in het menselijk lichaam.
Onze voeten zijn een volwaardige en volledige representatie van de energie in het hele lichaam door de verschillende drukpunten die zich daar bevinden. Door bepaalde punten onder je voet te stimuleren kun je bepaalde blokkades in je lichaam opheffen en kan de energie weer vrij kan stromen. De zelfhelende werking van je lichaam wordt gestimuleerd en afvalstoffen kunnen je lichaam verlaten.

* Ongeveer 200 miljoen jaar geleden waren er gekristalliseerde zeezoutbedden die bedekt waren met lava. Het zout is bedekt geweest met sneeuw en ijs voor millennia, dit gaf een beschermlaag tegen de hedendaagse vervuiling waardoor het zout zijn zuiverheid kon behouden.

Cart

Cart is empty.